Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کارگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اساس دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا، بر برگزاری آیین احیای شبهای قدر در مدت زمان حداکثر یک ساعت و نیم (۹۰ دقیقه) تأکید شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایران اکونومیست از پایگاه خبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد محمد باباخانی افزود: دستورالعمل برگزاری آیین شب‌های قدر در شهرهای قرمز، نارنجی، زرد و آبی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا در شب‌های قدر برگزاری آیین احیا در فضای باز بلامانع است و تنها بر استفاده از وسایل شخصی نظیر قرآن، مفاتیح، مهر، سجاده و چادر تاکید شده است.

رییس کارگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این دستورالعمل برگزاری آیین احیا در فضاهای مسقّف شهرهای قرمز تا ۳۰ درصد ظرفیت، شهرهای نارنجی تا ۵۰ درصد ظرفیت، شهرهای زرد تا ۷۰ درصد ظرفیت و شهرهای آبی تا ۱۰۰ درصد ظرفیت اعلام شده، ضمن این که به جز داشتن وسایل شخصی ذکر شده برای فضای باز، بر وجود تهویه مناسب در فضای بسته و برگزاری مراسم احیا در مدت زمان حداکثر یک ساعت و نیم تأکید شده است.

باباخانی افزود: ۴۹۸ ناظر و بازرس در سه شب قدر در تمامی محل‌هایی که آیین احیا برگزار می‌شود حضور خواهند داشت و حضور نیروهای بازرس و ناظر بیشتر در مکان‌های خاص و پر تجمع که فهرست این مکان ها از اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی دریافت شده است، خواهد بود.

ادامه داد: این نیروها در شب‌های نوزدهم، بیست‌ و یکم و بیست‌ و سوم ماه مبارک رمضان از ساعت ۲۱ تا پایان آیین در این محل ها حضور خواهند داشت تا در صورت نیاز در خصوص رعایت نکات بهداشتی تذکرات لازم را بدهند.

رییس کارگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رعایت تمامی نکات بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک در مکان‌های شلوغ همچون محل‌های برگزاری آیین احیا بسیار حائز اهمیت است و از مردم می‌خواهیم که در فضاهای باز حضور یابند و چنانچه در مکان‌های مسقف هستند تهویه مناسب را مد نظر قرار دهند همچنین از افرادی که دارای علائم مشکوک هستند تقاضا داریم تا در جمع‌های عمومی و مراسم‌ احیای شب قدر حاضر نشوند.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: کرونا ، مشهد ، پروتکلهای بهداشتی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کرونا مشهد پروتکلهای بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزاری آیین احیا درصد ظرفیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۳۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مراسم به لطافت برگ گل برای نوزادان برگزار می‌شود| از آیین گل غلتان چه می‌دانید؟

به گزارش همشهری آنلاین به گزارش همشهری، گل غلتان یکی از معروف‌ترین آیین‌های استان سمنان است که برای نوزادانی که زیر یک سال هستند یا یک سال دارند، انجام می‌شود. این مراسم از سوی اقوام نزدیک مانند مادر، خاله، عمه و مادربزرگ برگزار می‌شود. آیین گل غلتان بیشتر در شهرهای مختلف شهرستان دامغان اجرا می‌شد و خاستگاه این مراسم به شهر دامغان و امیریه استان سمنان می‌رسد. اما امروزه این مراسم در شهرهای دیگر سمنان مانند میامی، شاهرود، کلاته خیج و دیزج هم اجرا می‌شود.

دومین اثر معنوی ثبت شده بعد از نوروز

گل غلتان در سال ۱۳۸۹ به عنوان اولین میراث معنوی سمنان به نام شهر امیریه به ثبت ملی رسید و دومین اثر معنوی کشور بعد از عید باستانی نوروز است. شهر امیریه به دلیل قدمت برگزاری این مراسم به شهر مهربانی‌ها لقب گرفته‌است. این مراسم در شهرهای کاشان، خراسان رضوی و گناباد نیز برگزار می‌شده و قدمتی بیش از صد سال دارد.


راه و رسم یک مراسم پر از گل

در روزهای قبل از اجرای مراسم، زنان خانواده اول صبح به باغ‌های گل محمدی می‌روند و با ذکر صلوات و خواندن شعرهای محلی، گل‌های محمدی را برای اجرای مراسم گل غلتان نوزاد جمع‌آوری می‌کنند. بعد از جمع‌آوری گل‌های محمدی چیده شده، همه‌ گل‌ها پر پر می‌شود و تیغ و گل‌برگ‌ها از گل جدا می‌شود و داخل پارچه‌ سفید ریخته می‌شود. معمولا مادربزرگ نوازاد را به حمام می‌برد و بعد او را در میان گل‌های روی پارچه قرار می‌دهند و روی نوزاد گلبرگ می‌ریزند. سپس چهار طرف پارچه را اعضای خانواده می‌گیرند و با صلوات و شعرخوانی نوزاد را در میان گل برگ‌ها می‌غلتانند و تطهیر می‌کنند. در پایان مراسم از مهمانان نیز پذیرایی می‌شود.

گل غلتان یا گل خندان؟

در باور مردم این منطقه غلتاندن نوزاد در میان گل‌های محمدی باعث نشاط و طراوات نوزاد می‌شود و او را از بیماری دور می‌کند. پیچاندن نوزادان در پارچه‌ سفید و غلتاندن در گلبرگ به مانند غسل تعمید در ادیان دیگر است. اما این رسم به یک افسانه‌ قدیمی ایرانی به نام «گل خندان» برمی‌گردد که در آن، انسان‌های پاک و مقدس تولد یک نوزاد را نوید می‌دادند. شاید گل غلتان، آیین گل خندان باشد، یعنی نوزادی که به دنیا می‌آید با خود برکت و خوشبختی برای خانواده‌اش به همراه دارد.

دعوت به پانزدهمین جشنواره گل غلتان

این آیین کهن سبب شده تا جشنواره‌ای نیز در شهر امیریه برگزار شود. این طور که مجتبی اکبرپور، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دامغان خبر می‌دهد پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان در شهر امیریه دامغان ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت در محل بنای تاریخی ارگ سپهسالار و عمارت دختر ناصرالدین‌شاه شهر امیریه برگزار می‌شود و میزبان تمام گردشگران است.

بیشتر بخوانید:
مادر هلاکوخان مغول چطور در ایران مدرسه ساز شد؟ | ماجرای نخستین مدرسه دخترانه جهان چیست؟

کد خبر 850097 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری خبر مهم استان سمنان نوزاد فرهنگ - میراث فرهنگی

دیگر خبرها

  • «پنجاه به دَر» قزوینی‌ها چگونه مدارس را تعطیل کرد؟ (+عکس)
  • این مراسم به لطافت برگ گل برای نوزادان برگزار می‌شود| از آیین گل غلتان چه می‌دانید؟
  • آیین تکریم از ۷۵۰ معلم نمونه اصفهان برگزار شد
  • آیین رونمایی از کتاب عکس «مشهد در روزگار انقلاب»
  • آیین شکرگزاری برداشت گل‌محمدی در سربیشه برگزار شد
  • احیای استقلال بعد از دو سکته ناقص/ خارجی‌ها صدر را آبی نگه داشتند
  • هشدار درباره تعویق لیگ برتر فوتبال
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه